Hledáte výhodnou půjčku? S výběrem pomůžou online srovnávače

26.01.2019 13:31

Srovnávače půjček online

Na nové auto, rekonstrukci bytu nebo třeba na rozjezd podnikání. Půjčit si peníze v podstatě na cokoli dnes už není nijak obtížné. Daleko větší oříšek je dobře si vybrat mezi stovkami bank a úvěrových firem. Pečlivý výběr ale nemusí znamenat hodiny strávené studováním jednotlivých nabídek na internetu. Udělá to za vás online srovnávač.

Porovnání půjček a úvěrů nabízí řada internetových portálů. Do online kalkulace jednoduše zadáte výši částky, kterou si chcete půjčit, a počítadlo vám nabídne přehledný žebříček nabídek bank a úvěrových společností.

“Srovnávač vám přehledně seřadí nabídky včetně výše úroku nebo doby splatnosti. U vybraných společností můžete během pár minut získat i nezávaznou nabídku, což ulehčí rozhodování,” vysvětluje Anna Bláhová, šéfka zákaznické péče na Zonky.

 

Levně, ale bezpečně

Rychlé a levné nabídky úvěrů a půjček samozřejmě najdete také jinde na internetu. Reklama zpravidla láká na nízké úroky nebo okamžité půjčení hotovosti bez jakýchkoli podmínek. I když to může vypadat lákavě, raději zbystřete a zaměřte se i na zdánlivé detaily nabízeného produktu.

"Zejména jde o nejrůznější poplatky a smluvní sankce. A nezáleží jen na jejich výši, ale i na důvodech, které si věřitel stanoví pro jejich uplatnění,” upozorňuje Bláhová ze Zonky. 

Taktikou takzvaných “úvěrových predátorů” totiž často bývá navenek prezentovat velmi příznivé úrokové sazby, ale hluboko ve smluvních podmínkách ukrývat enormní pokuty, a to i za maličkosti. Třeba za opožděnou splátku i za to, že klient toto opoždění nenahlásil dopředu.

Další možností, jak mohou neféroví poskytovatelé půjček zneužívat důvěru klienta, jsou různé formulace ve smlouvě, na základě kterých se nízké a marketingově lákavé úrokové sazby po prvním roce splácení výrazně navýší.

Nejlepším vodítkem pro žadatele o spotřebitelský úvěr je opět zákon. Půjčky totiž mohly donedávna svobodně nabízet tisíce poskytovatelů. Dnes už pro to musí mít licenci od České národní banky. Náročným podmínkám pro její získání nakonec vyhovělo jen několik desítek z nich, a tak se trh výrazně “pročistil”. Serióznost každého z nebankovních poskytovatelů úvěrů si tak klient může sám ověřit na internetových stránkách ČNB.

 

Pozor i na “férové chytáky”

Samozřejmě, že ne všechny společnosti jednají nefér. Na trhu působí celá řada poctivých firem, které ale ve snaze prodat používají sofistikované nástroje a zkouší jimi pozornost svých klietů. Důležité je proto dávat si pozor i na různé doplňkové poplatky, například za pojištění úvěru proti neschopnosti splácet. Nemalé poplatky vyžaduje řada věřitelů za sjednání a správu půjčky. A zpoplatněný bývá i převod peněz na klientův účet.

Těmto nákladům navyšujícím úvěr se říká Roční procentuální sazba nákladů (RPSN). Vyjadřuje se v procentech, čím je sazba nižší, tím je půjčka levnější. Také s informacemi o výši této sazby většina srovnávačů pracuje.

A pozornost klienta si ještě před podpisem smlouvy zaslouží i podmínky předčasného splácení. Za to si věřitelské společnosti často účtují značné poplatky, které dokáží zdánlivě výhodnou půjčku ještě více prodražit.

Velmi podstatné jsou pak tyto informace pro klienta zajímajícího se o konsolidaci. V takovém případě totiž jde o předčasné splacení několika půjček a přehlížení podmínek předčasného splacení by pak pro klienta mohlo mít velmi nepříjemné následky.

Zpět

Články

 

Najdete nás na sítích...

 Pujcek.cz na YouTube.com  Pujcek.cz na Facebooku  Pujcek.cz na Twitter

QR kód Pujcek.cz - Porovnání půjček online

ČNB: Regulované subjekty

telefon: 910 120 922
(telefonické spojení neslouží pro sjednávání ani dotazy k produktům)
 
Pujcek.cz - Srovnávání půjček:
Po—pá: Online 24 hodin
So—ne: Online 24 hodin
Svátky: Online 24 hodin

Anketa

Půjčíte si online?

Celkový počet hlasů: 2132

Dbáme na Vaši bezpečnost

Zabezpečení DNSSEC SSL certyfikace Let´s Encrypt GDPR - zabezpečení osobních údajů

© 2012-2023 Všechna práva vyhrazena. Stránky obsahují reklamní sdělení. Provozovatel neposkytuje ani nezprostředkovává žádný z produktů. Vždy zkontrolujte aktuálnost informací u poskytovatelů. Využíváme cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode