3 mýty, které vám pomohou měsíčně ušetřit

16.10.2018 06:43

Co pomůže ušetřit na půjčce

Téměř polovina obyvatel České republiky má půjčku. V posledních letech postupně klesala výše úrokové sazby, a tak je dobré oprášit smlouvu a podívat se na možnost refinancování. Je to jednoduché. Hlavně neposlouchejte rady starých bankéřů, kteří když ušetříte, nevydělají.

Každá půjčka není výhodná, to ví každý. Proto stále více lidí refinancuje staré úvěry. Důvod je jednoduchý. Snaha ušetřit. Díky refinancováním totiž můžete ušetřit stovky až tisíce korun měsíčně. V bance vám sice řeknou jednu věc, ale následně třeba od přátel zjistíte, že je to trochu jinak. Kde se skrývá pravda?

Anna Bláhová, šéfka péče o zákazníky na Zonky, se s refinancováním setkává denodenně, a tak připravila seznam největších mýtů, které se kolem refinancování tradují.

 

1) „Najít banku nebo nebankovní společnost je složité. Musíte oběhnout všechny poskytovatele a následně porovnávat.“

Tento mýtus je dávno přežitý. Téměř každý má internet – alespoň vy určitě, když jste našli tento článek – a tak stačí využít srovnávačů, díky kterým z pohodlí domova během chvilky zjistíte, vše potřebné.

Aby se vám refinancování vyplatilo, vždy se podívejte na jedno důležité číslo, které je označené RPSN (roční procentuální sazba nákladů). Právě RPSN ukazuje, kolik celkem zaplatíte. Dále by vás mělo zajímat, kolik budete měsíčně splácet. Někteří poskytovatelé nabízí možnost, kdy si sami nastavíte, kolik budete měsíčně splácet.

 

2) Všude je skoro stejné, nemá cenu se kvůli pár ušetřeným korunám honit.“

Kdyby to tak bylo, bylo by tolik institucí, které půjčují? Ne. Je třeba si jen dávat pozor a neskočit na první nabídku. Vždy kontrolujte výše uvedené RPSN.

Pokud vám někdo nabízí možnost předčasného splacení půjčky zdarma, je to také obrovský bonus, který je třeba brát v potaz při rozhodování. Každému vyhovuje něco jiného, proto je dobré najít si přesně to, co vyhovuje vám osobně.

 

3) „Vyřízení nové půjčky je složité. Je kolem toho spoustu papírování, které zabere hodně času.“

Žádné papíry vás při vyřizování refinancování nezasypou. Papírování totiž dávno vyšlo z módy. Půjčku už dnes můžete zařídit online, a tak vám obvykle stačí jen vaše doklady a bankovní výpisy. Abyste mohli začít šetřit na splátkách vám tak stačí pár minut.

Dejte si však pozor, stejně jako při podpisu jakékoliv smlouvy, na skryté poplatky a další služby, které by pro vás byly povinné. Těmi nejznámějšími jsou např. povinné poplatky za pojištění půjčky, její zřízení nebo také za poskytnutí výpisů z půjčky, třeba i skrze SMS.

Zajímejte se o své peníze a udělejte si ve svých výdajích pořádek. Možná vás překvapí, kolik jste dosud platili zbytečně navíc.

Zpět

Anketa

Uvažujete o refinancování stávajících půjček?

Celkový počet hlasů: 107

Články

  • 13.11.2023 14:56

    Půjčka na šetrné bydlení od Zonky s garantovanou sazbou 5,99 %

      Zonky, přední poskytovatel půjček, přináší na trh inovativní produkt zaměřený na podporu ekologických iniciativ v domácnostech - Půjčku na šetrné bydlení. Tato nová půjčka umožňuje klientům financovat a realizovat ekologická opatření pro své domovy, a to s pevnou úrokovou sazbou 5,99 %...

  • 05.10.2023 12:39

    Jaké jsou podmínky pro získání půjčky? Zde jsou 4 hlavní.

    Pokud se chystáte požádat o půjčku, je důležité vědět, jaké podmínky musíte splnit, aby byla vaše žádost úspěšná. V následujícím textu najdete přehled nejdůležitějších podmínek pro získání půjčky. 1. Pravidelný a dlouhodobý příjem Jednou z nejdůležitějších podmínek pro získání půjčky je...

  • 14.06.2023 09:51

    Zonky: Získejte volno od splácení půjčky až na 2 měsíce každý rok

    Flexibilní možnost volna při splácení půjčky Od splácení půjčky Zonky si můžete vzít každý kalendářní rok až na 2 měsíce volno. Ano, na celé dva měsíce. Je pouze na vás, zda si je vezmete za sebou nebo si je rozdělíte během roku. Celkově tak můžete odpočívat až 12 měsíců během celé doby trvání...

 

Najdete nás na sítích...

 Pujcek.cz na YouTube.com  Pujcek.cz na Facebooku  Pujcek.cz na Twitter

QR kód Pujcek.cz - Porovnání půjček online

ČNB: Regulované subjekty

telefon: 910 120 922
(telefonické spojení neslouží pro sjednávání ani dotazy k produktům)
 
Pujcek.cz - Srovnávání půjček:
Po—pá: Online 24 hodin
So—ne: Online 24 hodin
Svátky: Online 24 hodin

Anketa

Půjčíte si online?

Celkový počet hlasů: 1625

Dbáme na Vaši bezpečnost

Zabezpečení DNSSEC SSL certyfikace Let´s Encrypt GDPR - zabezpečení osobních údajů

© 2012-2023 Všechna práva vyhrazena. Stránky obsahují reklamní sdělení. Provozovatel neposkytuje ani nezprostředkovává žádný z produktů. Vždy zkontrolujte aktuálnost informací u poskytovatelů. Využíváme cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode