4 způsoby, jak zaplatit za svatbu

06.06.2021 11:12

Kde a jak sehnat peníze na svatbu

Vaše svatba bude úžasný, ale drahý den. Správná volba způsobu úhrady za tento velký den vám může pomoci nepřekročit stavený rozpočet.

Není žádným tajemstvím, že každý chce, aby byl jeho svatební den nezapomenutelný. Bohužel to často znamená, že svatba je drahá záležitost. To však neznamená, že nemůžete mít svatbu, o jaké jste vždycky snili.

Existuje mnoho způsobů, jak svatbu financovat, a proto je třeba mít jasný plán, kolik by vaše svatba mohla stát a jak ji můžete zaplatit. Kde a jak tedy sehnat peníze na svatbu? 

 

Použijte své úspory

Pokud máte stranou slušnou částku, může to být nejlevnější varianta, protože vám nebudou účtovány úroky za půjčku.

Než se však rozhodnete vyčerpat své úspory, položte si tyto otázky:

  • Šetříte na vklad na bydlení? Pokud šetříte na nové bydlení, zvažte, zda si peníze ponechat, protože na zálohu nelze použít půjčku ani kreditní kartu.
  • Jakou máte úrokovou sazbu na spoření? Pokud si můžete půjčit bezúročně, možná bude lepší nechat úspory úročit.

Pokud plánujete svůj svatební den několik let dopředu, můžete mít čas stanovit si rozpočet a našetřit dost peněz, abyste ho mohli zaplatit, aniž byste si půjčili jedinou korunu.

Pokud nemáte našetřené žádné peníze, existují i jiné způsoby, jak svatbu zaplatit.

 

Použijte kreditní kartu

Kreditní karta může být cenově dostupným způsobem, jak si půjčit peníze, které potřebujete na zaplacení svatby, pokud jste rozumní.

Rozložte si náklady a neplaťte žádné úroky

Kreditní karty s 0% úrokem na nákup vám umožní utrácet bez placení úroků po určitý počet měsíců.

Například karta s bezúročným obdobím 28 měsíců znamená, že vám po tuto dobu nebudou účtovány žádné úroky za nic, co si koupíte, pokud splníte podmínky karty.

To znamená, že si můžete náklady rozložit na bezúročné období, a pokud zůstatek splatíte před uplynutím období, můžete si půjčit bezúročně.

Tento typ karty vám však může být schválen pouze v případě, že máte dobrou úvěrovou historii, a úvěrový limit, který vám bude nabídnut, nemusí pokrýt všechny vaše svatební náklady.

Zde se dozvíte, jak používat kreditní kartu, abyste mohli splácet bezúročně

 

Získejte odměny z karty

Pokud se vám podařilo našetřit peníze, které potřebujete na zaplacení svatby, může být nákup všeho pomocí kreditní karty s odměnami skvělým způsobem, jak získat další výhody.

Pokud každý měsíc uhradíte celý zůstatek ze svých úspor, můžete získat cashback, letecké míle nebo jiné odměny, aniž byste platili úroky.

Pokud však zůstatek nedokážete splatit, mohly by vás naúčtované úroky stát více než výhody, které za ně získáte.

V posledních letech se však karty, které poskytují odměny z objemu plateb, rychle z českého trhu vytracují. Dnes je tato výhoda dostupná především pro jedince, kteří ještě mají např. karty od bývalé Citi banky apod. Ale stále se dají sehnat (už ne tak výhodně) třeba u RB nebo Monety.

 

Získejte osobní půjčku

Může to být drahý způsob, jak zaplatit za svatbu, ale může pokrýt všechny vaše náklady a umožní vám splácet je v měsíčních splátkách.

S osobní půjčkou si můžete půjčit až milion korun na dobu jednoho až sedmi let, přičemž některé půjčky jsou dostupné s úrokovou sazbou nižší než 3 %.

Roční procentní sazba nákladů (RPSN) je úrok, který zaplatíte z celkové hodnoty půjčky. Čím nižší je tedy RPSN, tím nižší úrok zaplatíte za to, co si půjčíte.

Půjčku byste si měli vzít pouze v případě, že nemáte dostatek úspor na pokrytí nákladů nebo nemůžete získat kreditní kartu s 0% nákupní sazbou a dostatečně velkým zůstatkem. 

Pro volbu osobní půjčky je určitě nejvhodnější požádat u banky - např. online půjčka od České spořitelny, která má dobré podmínky a umí se flexibilně nastavit potřebám žadatele.

 

Získejte pomoc od přátel a rodiny

Pokud máte štěstí a máte rodinu a přátele, kteří jsou ochotni vám s náklady na svatbu pomoci, může vám to ulehčit situaci.

Tradičně hradí účet rodina nevěsty, ale v dnešní době je většinou na vás, abyste pokryli většinu nákladů. 

Vždy dbejte na to, abyste zbytečně neutráceli a nezvyšovali svůj dluh. Své ušetřené peníze můžete použít i na jiné věci.

Zpět

Články

  • 13.11.2023 14:56

    Půjčka na šetrné bydlení od Zonky s garantovanou sazbou 5,99 %

      Zonky, přední poskytovatel půjček, přináší na trh inovativní produkt zaměřený na podporu ekologických iniciativ v domácnostech - Půjčku na šetrné bydlení. Tato nová půjčka umožňuje klientům financovat a realizovat ekologická opatření pro své domovy, a to s pevnou úrokovou sazbou 5,99 %...

  • 05.10.2023 12:39

    Jaké jsou podmínky pro získání půjčky? Zde jsou 4 hlavní.

    Pokud se chystáte požádat o půjčku, je důležité vědět, jaké podmínky musíte splnit, aby byla vaše žádost úspěšná. V následujícím textu najdete přehled nejdůležitějších podmínek pro získání půjčky. 1. Pravidelný a dlouhodobý příjem Jednou z nejdůležitějších podmínek pro získání půjčky je...

  • 14.06.2023 09:51

    Zonky: Získejte volno od splácení půjčky až na 2 měsíce každý rok

    Flexibilní možnost volna při splácení půjčky Od splácení půjčky Zonky si můžete vzít každý kalendářní rok až na 2 měsíce volno. Ano, na celé dva měsíce. Je pouze na vás, zda si je vezmete za sebou nebo si je rozdělíte během roku. Celkově tak můžete odpočívat až 12 měsíců během celé doby trvání...

 

Najdete nás na sítích...

 Pujcek.cz na YouTube.com  Pujcek.cz na Facebooku  Pujcek.cz na Twitter

QR kód Pujcek.cz - Porovnání půjček online

ČNB: Regulované subjekty

telefon: 910 120 922
(telefonické spojení neslouží pro sjednávání ani dotazy k produktům)
 
Pujcek.cz - Srovnávání půjček:
Po—pá: Online 24 hodin
So—ne: Online 24 hodin
Svátky: Online 24 hodin

Anketa

Půjčíte si online?

Celkový počet hlasů: 1625

Dbáme na Vaši bezpečnost

Zabezpečení DNSSEC SSL certyfikace Let´s Encrypt GDPR - zabezpečení osobních údajů

© 2012-2023 Všechna práva vyhrazena. Stránky obsahují reklamní sdělení. Provozovatel neposkytuje ani nezprostředkovává žádný z produktů. Vždy zkontrolujte aktuálnost informací u poskytovatelů. Využíváme cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode