SOLUS: Výpis z rejstříku dlužníků

14.02.2017 19:30

Jestli dlužíte peníze, zjistíte pomocí aplikace v telefonu nebo SMS zprávou z mobilního telefnu. Registr dlužníků SOLUS (Sdružení na ochranu leasingu a úvěrů spotřebitelům) řekne, jestli nedlužíte peníze některému z jeho členů (vizte níže).

 

Jak zjistit jestli dlužím

Výpis z registru SOLUSO výpis můžete požádat opakovaně elektronickou formou - pomocí SMS zpráv nebo speciální aplikace (Aplikace SOLUS – SMS Výpis) v telefonu či tabletu. Možnost zjistit svůj dluh máte také pomocí Žádosti o výpis z registru SOLUS, odeslané poštou a výpis dostanete také poštou. My se ale níže budeme věnovat, jak na to modernějším a pohodlnějším způsobem - elektronicky.

 

Jaký je postup

  1. Požádáte si o vydání takzvaného SIN kódu, který je doživotní a je nezbytnou součástí služby a bezpečné identifikace žadatel. Opakovaně tak můžete požadovat výpis z registru SOLUS, pokud uvedete kód SIN.
  • elektronicky za 30 Kč (SMS či apliakce)
  • poštou za 102 Kč (doručení Českou poštou)
  1. Pošlete SMS požadavek o výpis (s aplikací SOLUS je první výpis je za 99 Kč, každý další pak za 30 Kč), který přijde do 1 minuty. Ve zprávě je uvedeno komu a kolik dlužíte. Doporučujeme pak co nejdříve jednat s věřitelem a vyřešit tak své dluhy.
 

Kolik tedy stojí výpis

  • Pokud požádáte elektronicky, cena je: 129 Kč (+ 30 Kč za každý další požadavek výpisu, který budete v budoucnu chtít) 

 

Jak není možné požádat o výpis ze SOLUS

  • osobně na počkání
  • po telefonu, faxem či e-mailem
  • expresní formou

 

Co je SOLUS

Rejstřík dlužníků SOLUSJedná se o zájmové sdužení právnických osob (působí v ČR od roku 1999), které v tomto registru ukládají informace o osobách, které jsou jejich dlužníky. K tomu, stát se dlužníkem, který je zapsán jako varování pro ostatní je každá osoba, která dluží minimálně 500 Kč jednomu z členů.

 

Kdo je členem SOLUSu

Jsou to především banky, mobilní operátoři, dodavatelé energií, poskytovatelé leasingů či úvěrů a podobně. Celkový počet je 55 členů. Více informací na https://www.solus.cz/cs/solus-clenske-spolecnosti/clenske-spolecnosti

Zpět

Anketa

Požádáte o výpis ze SOLUS?

Celkový počet hlasů: 116

Články

 

Najdete nás na sítích...

 Pujcek.cz na YouTube.com  Pujcek.cz na Facebooku  Pujcek.cz na Twitter

QR kód Pujcek.cz - Porovnání půjček online

ČNB: Regulované subjekty

telefon: 910 120 922
(telefonické spojení neslouží pro sjednávání ani dotazy k produktům)
 
Pujcek.cz - Srovnávání půjček:
Po—pá: Online 24 hodin
So—ne: Online 24 hodin
Svátky: Online 24 hodin

Anketa

Půjčíte si online?

Celkový počet hlasů: 2143

Dbáme na Vaši bezpečnost

Zabezpečení DNSSEC SSL certyfikace Let´s Encrypt GDPR - zabezpečení osobních údajů

© 2012-2023 Všechna práva vyhrazena. Stránky obsahují reklamní sdělení. Provozovatel neposkytuje ani nezprostředkovává žádný z produktů. Vždy zkontrolujte aktuálnost informací u poskytovatelů. Využíváme cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode