Šokovaný a rozčílený FattyPillow: Máme snad nejvyšší platy, že je v ČR jedno z nejdražších bydlení v Evropě?

16.03.2019 14:31

Fattypillow (Karel Sivák) nesouhlasí s bydlením v České republice

Slavný youtuber FattyPillow (Karel Sivák), už to nevydržel a rozčiluje se ve svém videu nad tím, jak špatná je bytová situace a dostupnost bydlení v České republice.

"Koupíte starý ošoupaný, 20 let starý byt, se starým vybavením, starými trubkami, elektroinstalací, koupíte za 4,5 milionu korun. To jsou peníze, které lidi nemají a musí si vzít hypotéku na minimálně 30 let a nemají na výběr„

„V Česku je spoustu zadlužených milionářů, kteří bydlí v bytech za miliony, ale dluží všechno.“

 

Podívejte se na celé video zde

 

V Česku je spoustu zadlužených milionářů, kteří bydlí v bytech za miliony, ale dluží všechno. Dělo se to i dřív, ale ty hypotéky byly dostupnější, úrok i byty byly dostupnější“

Pozastavuje se nad tím, jak mají mladé rodiny, které se chtějí odstěhovat od rodičů a míst vlastní domov, zařídit bydlení. Klade si otázku, jak by si asi lidé, kterým je například 25 let, mohou dovolit pořídit byt v Praze za třeba 6,5 milionu korun. A nejenom v našem hlavním městě.  

„Ty nemovitosti, byty, jsou vyprodané za neskutečné peníze. Za neskutečné peníze.“

„Já myslím na ty mladé rodiny, na ty mladé lidi. Přijde vám to prostě v pořádku? Jako nějaký rozvoj života mladých lidí? Mladých rodin nebo samoživitelek?  To není jenom o nových bytech a není to jenom o Praze“. Pokukazuje i na to, že „spoustu bohatých kupuje byty pro turisty.“ a tím dochází ke zdražování a nedostupnosti bydlení pro obyvatele.

Svou pozornost věnuje i své rodné Třebíči, kde se ceny bytů vyšplhali na nové hranice a stávají se nedostupnými pro běžné zájemce.

 

Vlastní zkušenost s realitní kanceláří a makléřem

Své zkušenosti popisuje i s makléřem realitní kanceláře, který zájemce „vodí za nos“. Nabízí byt, který již prodal, nebo třeba vybírá zájemce o byt podle toho, jestli mu poskytnou možnost dalšího výdělku.

Známý Youtuber nesouhlasí se současnou situací a myslí se, že není v pořádku, aby v ČR byly takto drahé nemovitosti a aby bohatí na tom vydělávali. Myslí si, že by stát měl poskytnout pomoc v otázce bydlení.

Co si o tom myslíte? Jaký na to máte názor? Napiště komentář.

Zpět

 

Anketa

Přijdou vám ceny nemovitostí v ČR v pořádku?

Celkový počet hlasů: 510

Články

 

Najdete nás na sítích...

 Pujcek.cz na YouTube.com  Pujcek.cz na Facebooku  Pujcek.cz na Twitter

QR kód Pujcek.cz - Porovnání půjček online

ČNB: Regulované subjekty

telefon: 910 120 922
(telefonické spojení neslouží pro sjednávání ani dotazy k produktům)
 
Pujcek.cz - Srovnávání půjček:
Po—pá: Online 24 hodin
So—ne: Online 24 hodin
Svátky: Online 24 hodin

Anketa

Půjčíte si online?

Celkový počet hlasů: 2235

Dbáme na Vaši bezpečnost

Zabezpečení DNSSEC SSL certyfikace Let´s Encrypt GDPR - zabezpečení osobních údajů

© 2012-2023 Všechna práva vyhrazena. Stránky obsahují reklamní sdělení. Provozovatel neposkytuje ani nezprostředkovává žádný z produktů. Vždy zkontrolujte aktuálnost informací u poskytovatelů. Využíváme cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.

Vytvořte si web zdarma!Webnode