Jak správně splácet půjčku? 5 užitečných rad

13.12.2022 06:01

Jak správně splácet půjčku

Splácení půjčky je důležité brát velmi vážně, protože neplnění splátek může vést k negativnímu záznamu v registru dlužníků, exekucím nebo jiným problémům. Je proto důležité splácet půjčku včas a v plné výši, jak je stanoveno ve smlouvě o půjčce. 

Důležité je také pečlivě sledovat výši splátek a případně se domluvit s poskytovatelem půjčky na změně splátkového kalendáře, pokud se objeví nějaké problémy s jejich plněním.

 

Zde jsou některé kroky, které vám mohou pomoci s řádným splácením půjčky:

  1. Pečlivě si přečtěte a porozumějte podmínkám půjčky. Ujistěte se, že víte, jakou částku budete muset splácet, kdy a jakou formou budou splátky probíhat a jaký je úrok.

  2. Zapište si termíny splátek a držte se jich. Zkontrolujte si datumy splátek v diáři nebo si nastavte připomenutí na mobilním telefonu, abyste nezapomněli na splátku.

  3. Neodkládejte splátky na poslední chvíli. Pokud budete platit včas, budete mít více času na zajištění peněz na splátku a budete se vyhnout poplatkům za pozdní platby.

  4. Splácejte vždy nejméně minimální splátku. Pokud budete splácet alespoň minimální splátku, udržíte si dobré finanční vztahy se svým poskytovatelem půjčky a zároveň se vyhnete poplatkům za nesplacení půjčky.

  5. Zvažte možnost předčasného splacení půjčky. Pokud budete mít dostatek peněz, můžete zvážit předčasné splacení půjčky, což vám ušetří peníze, který byste museli platit na úrocích prodlužováním splácení.

 

Splácení by mělo být pečlivě naplánované a řízené. Jak bylo řečeno výše, je důležité je splácet půjčku včas a v plné výši, aby se člověk vyhnul sankcím za nesplacení nebo zaplacení půjčky po splatnosti. 

Chceteli sloučit půjčky, neboli konsolidovat a refinancovat své úvěry, využijte některého z poskytovatelů těchto služeb a nechte si provést kalkulaci s nabídkou. Častokrát velmi ulevíte rozpočtu a nepodepisuje se stres na vašem zradí.

 

Když se dostanete do potíží

Pokud se dostane do finančních potíží a nebude schopen splácet půjčku včas, je důležité co nejdříve se obrátit na poskytovatele půjčky a dohodnout se s ním na možnostech splácení, například na prodloužení splatnosti nebo na rozdělení půjčky na menší splátky. Je důležité se také vyvarovat dalšímu zadlužování a snažit se co nejdříve půjčku splatit, aby se člověk vyhnul dalším finančním problémům.

Zpět

Anketa

Zpozdily jste se někdy se splátkou?

Celkový počet hlasů: 32

 

Najdete nás na sítích...

 Pujcek.cz na YouTube.com  Pujcek.cz na Facebooku  Pujcek.cz na Twitter

QR kód Pujcek.cz - Porovnání půjček online

ČNB: Regulované subjekty

telefon: 910 120 922
(telefonické spojení neslouží pro sjednávání ani dotazy k produktům)
 
Pujcek.cz - Srovnávání půjček:
Po—pá: Online 24 hodin
So—ne: Online 24 hodin
Svátky: Online 24 hodin

Anketa

Půjčíte si online?

Celkový počet hlasů: 1625

Dbáme na Vaši bezpečnost

Zabezpečení DNSSEC SSL certyfikace Let´s Encrypt GDPR - zabezpečení osobních údajů

© 2012-2023 Všechna práva vyhrazena. Stránky obsahují reklamní sdělení. Provozovatel neposkytuje ani nezprostředkovává žádný z produktů. Vždy zkontrolujte aktuálnost informací u poskytovatelů. Využíváme cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode